فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و سوم شماره 10 (دی 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/17
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ملینا شادی، شهلا همدانی* صفحات 696-707

    پیش زمینه و هدف:

    هدف از کاربرد نانو حامل ها در صنعت داروسازی، کاهش عوارض جانبی و کنترل سرعت رهش ماده موثره است، چراکه با روش های معمول مصرف دارو نظیر مصرف خوراکی و تزریقی، دارو در سراسر بدن توزیع شده، تمام بدن تحت اثرات دارو قرار گرفته و عوارض جانبی دارو بروز می کند. با گسترش روش های نوین دارورسانی می توان بدون آسیب رساندن به سایر بافت ها به بیشترین تاثیرپذیری دست یافت. در این پژوهش، با توجه به اهمیت داروی لوودوپا به عنوان خط اول درمان بیماری پارکینسون، برهمکنش این دارو بر روی نانولوله های بور نیتریدی به عنوان حامل و امکان تشکیل کمپلکس پایدار بین آن ها بررسی شد.

    مواد و روش کار

    در مطالعه ترمودینامیکی حاضر، جذب لوودوپا بر روی نانولوله بور نیتریدی با استفاده از تیوری تابع چگالی (DFT) بررسی شد. برای بهینه کردن ساختار نانو بور نیتریدی و داروی لوودوپا، روش و مجموعه پایه B3LYP/6-31G(d) به کاربرده شد. انرژی برهمکنش به منظور تعیین پایداری جذب دارو بر روی نانولوله بورنیترید محاسبه شد.

    یافته ها: 

    مقدار انرژی جذب و تغییر آنتالپی منفی بوده و فرایند جذب گرماده و ازنظر ترمودینامیکی مساعد بود. نتایج حاصل از محاسبات نظریه اوربیتال پیوندی طبیعی(NBO) نشان داد، لوودوپا نقش الکترون دهندگی و نانولوله بورنیترید نقش الکترون گیرندگی را دارد، که این عامل باعث تغییر انرژی پایداری پیوندها در نانولوله شده است. همین اثر را پتانسیل الکترواستاتیکی مولکولی نیز ثابت کرد. تحلیل نتایج به دست آمده از نظریه اتم در مولکول (AIM)، ماهیت جزیی کوالانسی را برای کمپلکس لوودوپا- نانولوله نشان داد.

    بحث و نتیجه گیری:

     نتایج حاصل از مطالعه انرژی جذب، توابع ترمودینامیکی، پارامترهای ساختاری، پارامترهای  AIM و آنالیز NBO نشان داد، فرایند جذب دارو مطلوب بوده و با توجه به امکان تشکیل کمپلکس پایدار پیش بینی می شود نانولوله های بورنیتریدی، حامل مناسبی برای رسانش لوودوپا به سلول های هدف باشند.

    کلیدواژگان: جذب سطحی، نانولوله بورنیتریدی، تئوری تابع چگالی، لوودوپا
  • زهرا طاهری، زهرا تنها*، کورش امرائی، صبا حسنوندی صفحات 708-719

    پیش زمینه و هدف:

    افراد مبتلا به دیابت، به طور بالقوه ای در برابر تهدید عوامل دیگر مانند عواطف منفی، نقص سیستم عصبی و حساسیت به اضطراب قرار می گیرند، که در گرفتار آمدن یا نیامدن آن ها در زخم های ناشی از دیابت تاثیر می گذارد. هدف از مطالعه بررسی تاثیر سیستم مغزی رفتاری بر بیماران زن دیابتی در معرض آسیب پذیری روانی با نقش میانجی حساسیت اضطرابی، عواطف مثبت و منفی و تحمل پریشانی بود.

    مواد و روش کار:

     این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر روش، جزء مطالعات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی زنان مبتلا به دیابت کلینیک تخصصی دیابت شهر کرج در نیمسال اول سال 1401 تشکیل دادند، که390 نفر به عنوان حجم نمونه به روش هدفمند انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه سیستم های مغزی رفتاری کارور و وایت، پرسش نامه سلامت روانی (SCL-25)، حساسیت اضطرابی تیلور و کاکس، عواطف مثبت و منفی واتسون، کلارک و تلگن و پرسشنامه تحمل پریشانی سیمونز و گاهر استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های معادلات رگرسیونی با استفاده از نرم افزار های 18 SPSS و23 Amos انجام گرفت.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که متغیرهای سیستم مغزی رفتاری، حساسیت اضطرابی، عواطف مثبت و منفی و تحمل پریشانی دارای اثر مستقیم و معنی داری بر آسیب پذیری روانی هستند. همچنین مسیر غیر مستقیم اثر سیستم مغزی رفتاری با میانجی گری حساسیت اضطرابی، عواطف مثبت و منفی و تحمل پریشانی بر آسیب پذیری روانی مورد تایید واقع گردید. به طور کلی مدل پژوهش تایید شد و متغیرهای پژوهش توان پیش بینی 69 درصدی از متغیر آسیب پذیری روانی را دارا بودند.

    بحث و نتیجه گیری:

     با توجه به نقش سیستم مغزی رفتاری، حساسیت اضطرابی، عواطف مثبت و منفی و تحمل پریشانی بر آسیب پذیری روانی لازم است درمان کنندگان جهت کاهش آسیب روانی سیستم مغزی رفتاری، حساسیت اضطرابی، عواطف مثبت و منفی و تحمل پریشانی، برنامه هایی تدوین نمایند تا با تغییر این متغیرها آسیب روانی در این بیماران کاهش یابد.

    کلیدواژگان: اضطراب، تحمل پریشانی، عاطفه، آسیب پذیری روانی
  • محمد شکرزاده، فرزانه سادات متفقی*، نگار باقریان، شقایق شکرزاده صفحات 720-727

    پیش زمینه و هدف:

    سرطان ازجمله مشکلات جدی سلامت جوامع امروزی است که تلاش های بسیار گسترده ای برای مقابله با آن در حال انجام است. بااین وجود در بسیاری از موارد سلول های سرطانی درنهایت می توانند با راهکارهای درمانی ارایه شده مقابله کرده و حتی گاهی با بروز مقاومت به شیمی درمانی از درمان های به کاررفته برای رشد سریع تر تومور بهره ببرند. در حال حاضر چندین مهارکننده اختصاصی CDK4/6 از قبیل Palbociclib، Ribociclib، Abemaciclib وجود دارد که این مهارکننده های اختصاصی به صورت معنی داری سبب کاهش تومورزایی، رشد و تهاجم تومور می شوند. هدف از این مطالعه بررسی سمیت سلولی داروی Abemaciclib بر میزان رشد و تولید ROS در دو رده سلولی سرطانی A549 و AGS بود.

    مواد و روش کار:

     در این مطالعه کارآزمایی تجربی رده های سلولی AGS (سرطان معده) و 549A (سرطان ریه) کشت داده شدند. سنجش زنده مانی سلول با تست MTT و میزان تولید رادیکال های آزاد اکسیژن با تست ROS برای بررسی حساسیت داروی Abemaciclib در دوزهای 1،2.5،5،10، 20 میکرومولار در رده های سلولی مشخص شده انجام شدند. و دیتاها با نرم افزار Graph Pad Prism v:8 آنالیز شده و P<0.05 به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

     یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که Abemaciclib می تواند به عنوان یک عامل درمانی در این دو سرطان به کار رود، زیرا با افزایش غلظت دارو رشد سلول های سرطانی موردنظر کاهش یافتند.

    بحث و نتیجه گیری:

     نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد داروی Abemaciclib به طور معنی داری بقا و تکثیر سلولی را در رده های سلولی (549A) و (AGS) در مقایسه با کنترل در دوز های 10 و 20 میکرومولار کاهش داد. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی بیشتری برای بررسی روندهای مولکولی و بالینی دقیق داروی Abemaciclib موردنیاز است.

    کلیدواژگان: رده سلولی A549، Abemaciclib، رده سلولی AGS، مهارکننده CDK4، 6، سمیت سلولی
  • مهرداد عنبریان، امیر قیامی راد، بهنام شهبازی* صفحات 728-736

    پیش زمینه و هدف:

     شیوع دردهای مزمن مفصلی مچ پا بین رشته های مختلف ورزشی موجب تغییر در پارامترهای فشار کف پا می شود که مقیاسی برای نشان دادن ریسک فاکتور آسیب بیشتر است. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر پروتکل توان بخشی تمرینات حس عمقی و امواج فراصوت بر میزان توزیع فشار کف پا در ورزشکاران مرد جوان است.

    مواد و روش کار:

     این تحقیق به روش شبه تجربی روی 20 مرد جوان فعال دارای درد مزمن مچ پا انجام گردید. پس از غربالگری اولیه و شناسایی فوتسالیست های واجد شرایط از لیگ استان آذربایجان شرقی، ورزشکاران با استفاده از فرم VAS به دو گروه استاندارد تجربی (N=10) و کنترل (N=10) تقسیم شدند. تغییرات شاخص های مرکز فشار در حالت ایستا و درصد فشار سطح کف پا در حالت پویا با استفاده از اسکنر نیرو قبل و پس از سه هفته مداخلات درمانی از آزمودنی ها به عمل آمد. برای تجزیه وتحلیل آماری، بعد از استفاده از آزمون شاپیروویلک جهت نرمال سازی داده ها، از آزمون های تی وابسته و آزمون تی مستقل در سطح معنی داری 05/0 درصد استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج آزمون های آماری نشان داد که پروتکل اعمال شده تاثیر معنی داری بر میزان توزیع فشار کف پا ورزشکاران مرد جوان فعال دچار درد مزمن مچ پا داشته است (P<0/05).

    بحث و نتیجه گیری:

     با توجه به تاثیرگذاری مثبت پروتکل اعمال شده در تقسیم میزان فشار کف پا بعد از اعمال پروتکل اعلام شده، گنجاندن آن در برنامه های توان بخشی مردان جوان با درد مزمن مچ پا توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: درد مزمن، فوتسال، مرکز فشار، تمرینات حس عمقی، امواج فراصوت
  • امیرعلی جعفرنژادگرو*، افشین اروجی، کریم جفی ینگجه، زهرا بهروزی بستان آباد صفحات 737-748

    پیش زمینه و هدف:

    کمردرد به دردی که در ناحیه کمر یا خاجی ستون فقرات احساس شود اطلاق می گردد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات اختصاصی مبتنی بر الگوی حرکتی بر متغیرهای فشار کف پایی در افراد مبتلا به کمردرد مزمن طی راه رفتن بود.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. افراد مورد مطالعه که از مراجعین به مرکز سلامت و تندرستی دانشگاه محقق اردبیلی انتخاب شده بودند، به طور تصادفی 10 نفر دارای کمردرد مزمن (گروه تجربی) و 10 نفر کمردرد (گروه کنترل) تقسیم شدند. افراد گروه تجربی شش هفته تمرینات الگوی حرکتی را انجام دادند ولی گروه کنترل در این مدت شش هفته ای تمرینی انجام ندادند. مقادیر فشار کف پایی طی پیش آزمون و پس آزمون توسط دستگاه فوت اسکن (نرخ نمونه برداری: 300 هرتز) ثبت شد. آزمون آماری آنالیز واریانس دو سویه جهت تحلیل آماری داده ها استفاده شد. تمام تحلیل ها در سطح معنی داری 05/0 و با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس (SPSS) نسخه 22 انجام پذیرفت.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد اوج مولفه عمودی در مرحله برخورد پاشنه (009/0=p) و نرخ بارگذاری عمودی (013/0=p) در گروه تجربی در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون کمتر بود. مقایسه جفتی نشان داد، اوج نیرو در استخوان کف پایی دوم در گروه تجربی در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون کمتر بود (018/0=p).

    بحث و نتیجه گیری:

     نتایج نشان داد، اوج نیروی عمودی در مرحله برخورد پاشنه و نرخ بارگذاری عمودی پس از مداخله در بیماران مبتلا به کمردرد کاهش یافت. این امر می تواند نقش موثر تمرینات الگوی حرکتی در بیماران مبتلا به کمردرد را به خوبی نشان دهد.

    کلیدواژگان: کمردرد مزمن، نرخ بارگذاری، متغیرهای فشار کف پایی، راه رفتن
  • میترا عاشوری، سعیده بزازیان* صفحات 749-759

    پیش زمینه و هدف:

    مطالعات متعدد نتایج ناهماهنگی را در مورد ارتباط باورهای وسواسی و متغیرهای شناختی گزارش کرده اند. همچنین باورهای وسواسی عوامل مهمی در تبدیل افکار مزاحم به افکار وسواسی به شمار می روند. در این راستا هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش میانجیگری ترس از خود در ارتباط میان سبک های دل بستگی ناایمن با باورهای وسواسی در میان دانشجویان بود.

    مواد و روش کار:

     روش پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیه ی دانشجویان کارشناسی دانشگاه های تهران در بازه ی زمانی مرداد تا مهر سال 1401 بودند که از طریق نمونه گیری خوشه ای 320 نفر انتخاب شدند و به پرسشنامه ها پاسخ دادند. پس از حذف داده های پرت، 312 پرسشنامه وارد تجزیه وتحلیل شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه باور های وسواسی (OBG)، پرسشنامه ی ترس از خود (FSQ) و پرسشنامه تجربه در روابط نزدیک (ECR) بودند. درنهایت داده ها با روش همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 24 و AMOS نسخه 22 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

    شاخص های نیکویی برازش برای مدل پژوهش معنادار و مطلوب بودند و مدل برازش مناسبی داشت. نتایج نشان داد که ضریب همبستگی نمره ی کل باورهای وسواسی با ترس از خود و نمره ی کل دل بستگی نا ایمن به ترتیب 54/0 و 42/0 و در سطح 01/0>p دارای اختلاف معنادار بودند. همچنین اثر غیرمستقیم و اثر کل سبک های دل بستگی ناایمن بر باورهای وسواسی به ترتیب 24/0 و 33/0 و به لحاظ آماری دارای اختلاف معنادار بودند (01/0>p).

    بحث و نتیجه گیری:

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که سبک های دل بستگی ناایمن و ترس از خود  نقش مهم و تاثیرگذاری بر باورهای وسواسی دارد. همچنین مطالعه حاضر روابطی را شناسایی کرد که ممکن است پیامدهای مهمی برای پیشگیری و درمان افکار غیرقابل قبول در بیماران OCD و همچنین افراد غیربالینی داشته باشد.

    کلیدواژگان: ترس از خود، سبک های دل بستگی ناایمن، باورهای وسواسی
|
  • Melina Shadi, Shahla Hamedani* Pages 696-707

    Background & Aims:

    The overall goal of utilizing nanotubes in drug delivery is to treat a disease effectively with minimum side effects and control the drug release rate. With common methods of taking the medication, such as orally and intravenously, the drug is distributed throughout the body, and the whole body is affected by the drug, and adverse side effects occur. With the development of new methods of drug delivery, maximum effectiveness can be achieved without harming other tissues. In this research, considering the importance of Levodopa as the first line of treatment for Parkinson's disease, the interaction of this drug on boron nitride nanotubes (BNNTs) as a carrier and the possibility of forming a stable complex between them was investigated.

    Materials & Methods:

    In the present thermodynamic study, the adsorption of Levodopa on boron nitride nanotubes was investigated using density functional theory (DFT). B3LYP/6-31G(d) method and basis set was used to optimize the structure of nanoboron nitride and Levodopa drug. The interaction energy was calculated in order to determine the stability of drug adsorption on boron nitride nanotubes.

    Results

    The amount of absorpted energy and enthalpy change were negative and so the absorption process was exothermic and thermodynamically favorable. The results of Natural Bonding Orbital (NBO) theory calculations showed that Levodopa has the role of electron donor and boronitride nanotube has the role of electron acceptor, which has changed the stability energy of the bonds in the nanotube. The same effect was also proved by molecular electrostatic potential. Analysis of the results obtained from the atom-in-molecule theory (AIM) revealed the partial covalent nature of the levodopa-nanotube complex.

    Conclusion

    The results of the study of adsorption energy, thermodynamic functions, structural parameters, AIM parameters, and NBO analysis showed that the drug absorption process was favorable and considering the possibility of forming a stable complex, bornitride nanotubes are expected to be suitable carriers for delivering Levodopa to target cells.

    Keywords: Adsorption, Boron Nitride Nanotube, Density Functional Theory, Levodopa
  • Zahra Taheri, Zahra Tanha*, Kourosh Amraee, Saba Hassanvand Pages 708-719

    Background & Aim:

     People with diabetes are potentially threatened by other factors such as negative emotions, nervous system defects, and sensitivity to anxiety, which affects whether or not they are affected by diabetes-related wounds. The aim of the study was to investigate the effect of brain-behavioral system on diabetic female patients exposed to psychological vulnerability with the mediating role of anxiety sensitivity, positive and negative emotions and distress tolerance.

    Materials & Methods:

    This research was applied in terms of purpose, and structural in terms of methods. The statistical population consisted of all women with diabetes in the specialized diabetes clinic of Karaj city, Iran in the first half of 2011, which 390 people were selected by purposive sampling method. To collect data, the questionnaires of Carver and White's behavioral brain systems, mental health questionnaire (SCL-25), Taylor and Cox's anxiety sensitivity, Watson, Clark and Telgen's positive and negative emotions, and Simmons and Gaher's distress tolerance were used. Regression equation tests were used to analyze the data. Data analysis was done using SPSS 18 and Amos 23 softwares.

    Results

    The results showed that the variables of behavioral brain system, anxiety sensitivity, positive and negative emotions and distress tolerance have direct and significant effects on psychological vulnerability. Also, the indirect path of the effect of the brain-behavioral system through the mediation of anxiety sensitivity, positive and negative emotions and distress tolerance on psychological vulnerability was confirmed. In general, the research model was confirmed and the research variables had the ability to predict 69% of the psychological vulnerability variable.

    Conclusion

    Considering the role of the behavioral brain system, anxiety sensitivity, positive and negative emotions, and distress tolerance on mental vulnerability, it is necessary for therapists to develop programs to reduce the mental damage of the behavioral brain system, anxiety sensitivity, positive and negative emotions, and distress tolerance in order to reduce psychological damage in these patients by changing these variables.

    Keywords: Anxiety, Distress Tolerance, Emotion, Psychological Vulnerability
  • Mohammad Shokrzadeh, Farzaneh Sadat Motefaghi*, Negar Bagheriyan, Shaghayegh Shokrzadeh Pages 720-727

    Background & Aim:

    Cancer is one of the serious health problems of today's societies, and extensive efforts are being made to deal with it. Nevertheless, in many cases, cancer cells can finally deal with the provided treatment solutions and even sometimes, with the emergence of resistance to chemotherapy, they can benefit from the treatments used for faster tumor growth. Currently, there are several specific CDK4/6 inhibitors such as Palbociclib, Ribociclib, Abemaciclib, and these specific inhibitors significantly reduce tumorigenesis, growth, and tumor invasion. The aim of this study was to investigate the cytotoxicity of Abemaciclib drug on the growth rate and ROS production in two cancer cell lines, A549 and AGS.

    Materials & Methods:

    In this experimental study, AGS (gastric cancer) and 549A (lung cancer) cell lines were cultured. Cell viability was measured by MTT test and oxygen free radical production rate by ROS test to check the sensitivity of Abemaciclib drug in doses of 1, 2.5, 5, 10, 20 μM in specified cell lines. The data was analyzed with Graph Pad Prism v.:8 software and P<0.05 was considered as a significant level.

    Findings

    The findings of this study show that Abemaciclib can be used as a therapeutic agent in these two cancers, because with the increase in drug concentration, the growth of the target cancer cells decreased.

    Discussion

    The results obtained from this study showed that Abemaciclib significantly reduced cell survival and proliferation in (549A) and (AGS) cell lines compared to the control at doses of 10 and 20 μM. More laboratory and animal studies are needed to investigate the exact molecular and clinical processes of Abemaciclib.

    Keywords: A549 Cell Line, Abemaciclib, AGS Cell Line, CDK4, 6 Inhibitor, Cytotoxicity
  • Mehrdad Anbarian, Amir Ghiamirad, Behnam Shahbazi* Pages 728-736

    Background & Aims:

    The prevalence of chronic ankle joint pains among different sports disciplines causes changes in plantar pressure parameters, which is an scale to show the risk factor of more injuries. Therefore, the purpose of this research is to investigate the effect of the rehabilitation protocol of proprioceptive exercises and ultrasound waves on the amount of plantar pressure distribution in young male athletes

    Materials & Methods:

    This experimental research was conducted on 20 active young men with chronic ankle pain. After the initial screening and identification of qualified futsal players from East Azarbaijan province league, the athletes were divided into two experimental (n=10) and control (n=10) groups using the VAS form. The changes in the indices of the center of pressure in the static state and the pressure percentage of the sole of the foot in the dynamic state were determined using a force scanner before and after three weeks of therapeutic interventions from the subjects. For statistical analysis, after using the Shapiro-Wilk test to normalize the data, dependent t-tests and independent t-tests were used at a significance level of 0.05%.

    Results

    The results of statistical tests showed that the applied protocol had an effect It has a significant effect on the distribution of plantar pressure in active young male athletes with chronic ankle pain (P<0.05).

    Conclusion

    Considering the positive effect of proprioceptive exercises along with ultrasound waves in distribution of plantar pressure after applying the announced protocol, its inclusion in the rehabilitation programs of young men with chronic ankle pain is recommended.

    Keywords: Chronic Pain, Futsal, Pressure Center, Proprioceptive Exercises, Ultrasound Waves
  • Amirali Jafarnezhadgero*, Afshiin Orouji, Karim Najafiyengeja, Zahra Behrouzi Pages 737-748

    Background & Aim:

    Low back pain refers to a pain felt in the lumbar and sacrum regions of the spine. The aim of this study was to investigate the effect of movement pattern exercises on plantar pressure variables in people with chronic low back pain during walking.

    Materials & Methods:

    The present study was a quasi-experimental study with a pre-test and post-test design along with a control group. The study subjects, who were selected from the clients of the health and wellness center of Mohaghegh Ardabili University, Ardabil, Iran, were randomly divided into 10 people with chronic back pain (experimental group) and 10 people with back pain (control group). The subjects of the experimental group performed movement pattern exercises for 6 weeks, but the control group did not perform any exercises during this period of 6 weeks. Plantar pressure values were recorded during pre-test and post-test by foot scan device (sampling rate: 300 Hz). Two-way analysis of variance was used for statistical analysis of data. All analysis was done at significant level of 0.05 with SPSS 22 software.

    Results

    Results showed that the peak of the vertical component at the heel contact (p = 0.009) and the vertical loading rate (p = 0.013) in the experimental group during post-test was lower compared to the pre-test. Pairwise comparison showed that the peak force in the second metatarsal bone in the experimental group was lower in the post-test compared to the pre-test (p=0.018).

    Keywords: loading rate, plantar pressure variables, chronic low back pain, walking
  • Mitra Ashoori, Saeideh Bazzazian* Pages 749-759

    Background & Aims: 

    Numerous studies have reported conflicting results regarding the relationship between obsessive beliefs and cognitive variables. also obsessive beliefs are important factors in turning disturbing thoughts into obsessive thoughts. In this regard, the aim of the present study was to investigate the mediating role of fear of self in the relationship between insecure attachment styles and obsessive beliefs among students.

    Materials & Methods:

     The method of the present study was descriptive-correlational. The statistical population of this research included all undergraduate students of Tehran Universities from August to October 2022. In this regards, 320 people were selected by cluster sampling and answered the questionnaires. After removing outlier data, 312 questionnaires were included in the analysis. The research tools included Obsessive Beliefs (OBG) questionnaire, Fear of Self (FSQ) questionnaire, and Experience in Close Relationships (ECR) questionnaire. Finally, the data was analysed by Pearson correlation method and structural equations using SPSS version 24 and AMOS version 22 software.

    Results

    The goodness of fit index for the research model were significant and desirable and the model had a good fit. The results showed that the correlation coefficient of the total score of obsessive beliefs with fear of self and the total score of insecure attachment styles were 0.42 and 0.54, respectively, and there was a significant difference between them at P<0.01. Furthermore, the indirect effect and the total effect of insecure attachment styles to obsessive beliefs was 0.24 and 0.33, respectively, and there was a significant difference between them (p<0.01).

    Conclusion

    The results of the present study showed that insecure attachment styles and fear of self have important and influential roles on obsessive beliefs. The present study also identified relationships that may have important implications for the prevention and treatment of unacceptable thoughts in OCD patients as well as non-clinical people.

    Keywords: Fear Of Self, Insecure Attachment Styles, Obsessive Beliefs